Domáca kapustnica na Vianoce

11336148.jpgPotrebujeme: 1 kg údených rebierok alebo iné údené mäso, 1 kg kyslej kapusty, celé korenie, bobkový list, 60 g cibule, 50 g nadrobno nakrájanej údenej slaniny, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, za hrsť sušených a namočených húb, 2-3 strúčiky cesnaku, 250 g údenej klobásy, kyslú smotanu.
Ako na to:
Údené mäso alebo rebierka uvaríme domäkka. Potom do vývaru pridáme kyslú kapustu, pokrájanú cibuľu, huby, cesnak, koreniny a spolu varíme. Tesne pred dovarením pridáme údenú klobásu, pokrájané údené mäso, vyškvarenú nadrobno pokrájanú údenú slaninu, červenú papriku a necháme prejsť varom. Pred podávaním ozdobíme každý tanier kapustnice lyžičkou kyslej smotany.